HUIDIG PROJECT - CAST

PERSBERICHT

Nieuwe satirische comedy-serie ‘CAST’ over een castingbureau onder hoogspanning

De nieuwe achtdelige satirische comedy-serie CAST van Niek Barendsen en Ilse Warringa is vanaf donderdag 16 maart wekelijks bij de NTR op NPO 3 te zien en in zijn geheel op NPO Plus te streamen. CAST gaat over een castingbureau dat gecanceld wordt nadat de directeur is beschuldigd van seksueel grensoverschrijdend gedrag met twee jonge, net afgestudeerde actrices. Overleeft het bureau deze klap? 


CAST: vanaf donderdag 16 maart wekelijks rond 21.15 uur op NPO 3. En vanaf 16 maart ook in zijn geheel te streamen op NPO Plus.
 
De beroemde casting director Louis van Leeuwen (Gijs Scholten van Aschat) wist altijd de spannendste klussen binnen te halen. Maar nu hij is beschuldigd van grensoverschrijdend gedrag dreigt het bedrijf ten onder te gaan. Terwijl Louis met de noorderzon lijkt te zijn vertrokken en de acteurs en opdrachtgevers weglopen, proberen oudgedienden Helen (Jacqueline Blom) en Mike (Michiel Nooter) uit alle macht het bedrijf overeind te houden. Maar de kersverse manager Tom (Lykele Muus) en de jonge correcte intimiteitscoördinator Kiki (Claire Bender) hebben een heel andere koers voor ogen met het castingbureau dan waar de oude garde aan gewend was.
 
Lijnrecht tegenover elkaar 
Als social media-expert Naomi (Quiah Shilue) en ICT’er Mehrdad (Saman Amini) het nieuwe bureau compleet maken, staan de oudere en jongere generatie lijnrecht tegenover elkaar wat betreft casting, gender, #MeToo, inclusiviteit en commercie. Toch moeten ze met elkaar verder. Zullen deze karakters met hun sterk uiteenlopende opvattingen elkaar ondanks alles weten te vinden? 
 
Acteurs spelen ‘zichzelf’ 
CAST is een serie over ijdelheid en ambitie, kunst en commercie, #MeToo en media. Met tal van bekende acteurs die ‘zichzelf’ spelen, zoals Elise Schaap, Pierre Bokma, Alex Klaasen, Plien van Bennekom, Mark Rietman, Jenny Arean, Willeke van Ammelrooy, Ferry Doedens, Karin Bloemen, Leo Alkemade, Imanuelle Grives, Maarten Heijmans, Joost Prinsen, Erik van Muiswinkel, Birgit Schuurman, Sosha Duysker, Maaike Martens, Ilse Warringa, Ruben van der Meer, Theo Maassen e.v.a.  
 
Persoonlijke sores
Terwijl het castingbureau het hoofd boven water probeert te houden, en daartoe soms de meest dubieuze klussen aanneemt, worstelen de hoofdpersonen met persoonlijke sores en relatieproblemen.
 
Regie en scenario: Niek Barendsen en Ilse Warringa
Naar een idee van: Niek Barendsen
Producent: NTR

Beluister de soundtrack uit Cast